Medicatie, thuistesters en informatie over de SOA gonorroe (neisseria gonorrhea).

Ook vaak verkeerd gespeld als; gonnoroe, gonnorroe, gonoroe, gonoreu, gonorreu, gonnoreu

Afbeelding van Gonorroe. Vaak verkeerd gespeld als: gonnoroe, gonnorroe, gonoroe, gonoreu, gonorreu, gonnoreu.
Gonorroe of druiper is een geslachtsziekte veroorzaakt door de bacterie Neisseria gonorrhea. In Nederland staat in 2005 gonorroe op plaats 4 in de SOA top 10. De ziekte uit zich als urethritis en cervicitis, proctitis of faryngitis - al naargelang de seksuele activiteit - en ook kan soms artritis en conjunctivitis gevonden worden. De incubatietijd is kort en ligt tussen de twee en vijf dagen. De eerste verschijnselen bij de man is een pijnlijke mictie en vorming van pus in de urethra. De ernstige complicatie van gonorroe is steriliteit bij zowel man als vrouw.
Ongeveer 500 miljoen mensen lijden wereldwijd aan deze ziekte en er komen er 150 miljoen per jaar bij.

Meer informatie over gonorroe.

Gonorroe is een zeer besmettelijke soa. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de gonokken bacterie. Gonokokken bacteriën kunnen zich nestelen in de slijmvliezen van de vagina, penis, anus, keel en de ogen, waar ze een gonorroe infectie veroorzaken. Gonorroe wordt door onbeschermd seksueel contact overgedragen.

Gonorroe is zeer besmettelijk, het kan ook worden overgedragen zonder dat er penetratie plaatsvindt. Vrouwen merken meestal weinig tot niets van een gonorroe infectie. Mogelijke klachten zijn een toename van vaginale afscheiding, extra bloedverlies en pijnlijk plassen.

Mannen krijgen meestal snel klachten die duidelijk wijzen op gonorroe. Vaak krijgen zij pusachtige afscheiding uit de plasbuis, vandaar de naam `druiper`. Het plassen kan ook pijnlijk aanvoelen. Ook wanneer er geen klachten zijn, kan de gonorroe overgedragen worden. Het is van belang een infectie zo snel mogelijk te behandelen, ook om ernstige gevolgen te voorkomen.

Symptomen en herkenning van gonorroe.

Meestal zijn de symptomen van deze SOA binnen 2 dagen tot 2 weken merkbaar.
Bij besmetting in de mond merk je weinig. Je kunt keelpijn hebben, pijn bij het slikken en je keel kan rood zijn.
Bij besmetting van de anus zijn er meestal geen symptomen. Eventuele klachten zijn een ongemakkelijk gevoel, loze aandrang en pijn bij de ontlasting. Er kan ook sprake zijn van pusachtige afscheiding.

Als deze soa niet behandeld wordt kan het o.a. leiden tot PID, onvruchtbaarheid, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, blindheid, gewrichtsontstekingen en hartproblemen.


Mannen

Ongeveer 90% van de jongens krijgt binnen enkele dagen klachten, zoals een branderig gevoel bij het plassen, een jeukend gevoel in de penis en een slijmerige, pusachtige afscheiding. Vandaar de bijnaam 'druiper'.

Vrouwen

Van de meiden heeft 80% geen duidelijke symptomen. Als die er wel zijn gaat het doorgaans om een branderig gevoel bij het plassen. Dit kan gepaard gaan met een groen-gele afscheiding uit de vagina, die vies ruikt.

Behandeling van gonorroe.

Gonorroe wordt behandeld met een antibioticum waarvoor de gonokokken bacterie gevoelig is. Alle recente seksuele partner(s) moeten op de hoogte gebracht en behandeld worden. Raadpleeg bij twijfel uw huisarts.

Thuistestproducten voor gonorroe.

Alles in 1 thuistester test voor Gonorroe

Alles in 1 thuistester

Deze klinische SOA Zelftest is geschikt voor mannen en vrouwen en geeft u de mogelijkheid thuis te testen of u besmet bent met een van de meest voorkomede SOA's: chlamydia, gonorroe of trichomonas.

Dit product is receptloos verkrijgbaar bij een gecontroleerde online apotheek, vanaf € 46,50.

Medicatie voor gonorroe. (Vaak zonder recept)

Erythromycine 250mg 56 tabl. - Medicatie voor Gonorroe

Erythromycine 250mg 56 tabl.

Erythromycine is het antibioticum dat de groei van vele soorten bacteriën remt. Het belemmert de eiwitaanmaak binnen de bacteriën, waardoor deze niet kunnen groeien.

Dit middel is zonder recept verkrijgbaar bij een gecontroleerde online apotheek, vanaf € 96,00.

Deze medicatie is ook in andere vorm/aantallen verkrijgbaar;

48,00 - Erythromycine 250mg 28 tabl.
Doxycycline 100mg 8 caps. - Medicatie voor Gonorroe

Doxycycline 100mg 8 caps.

Doxycycline behoort tot de Tetracycline-antibiotica. Deze werken tegen bacteriële infecties. De werkzame stof is doxycycline.

Dit middel is zonder recept verkrijgbaar bij een gecontroleerde online apotheek, vanaf € 58,49.

Deze medicatie is ook in andere vorm/aantallen verkrijgbaar;

58,49 - Doxycycline 100mg 14 caps.
58,49 - Doxycycline 100mg 20 caps.
Tarivid 200 mg 14 tabl. - Medicatie voor Gonorroe

Tarivid 200 mg 14 tabl.

Tarivid is een medicijn voor het bestrijden van infecties aan de nieren, urinewegen, geslachtsorganen (gonorroe), het maagdarmkanaal en luchtwegen. De werkzame stof is ofloxacine.

Dit middel is zonder recept verkrijgbaar bij een gecontroleerde online apotheek, vanaf € 39,50.

Deze medicatie is ook in andere vorm/aantallen verkrijgbaar;

28,00 - Tarivid 400mg 7 Tabl
55,99 - Tarivid 400mg 14 Tabl.
Cefixime (Suprax) 200mg - 2 tabl.  - Medicatie voor Gonorroe

Cefixime (Suprax) 200mg - 2 tabl.

Cefixime is een antibioticum dat werkzaam is tegen ziektekiemen (= micro-organismen) die gevoelig zijn voor Cefixime. Het wordt onder andere voorgeschreven bij gonorroe.

Dit middel is zonder recept verkrijgbaar bij een gecontroleerde online apotheek, vanaf € 16,95.

Links naar meer informatie

Wikipedia